Sjoera Dikkers 06 21 70 38 70 info@stiefzaken.nl

OVER STIEFZAKEN

WIE BEN IK

PSYCHOLOOG EN RELATIE- EN GEZINSTHERAPEUT 

Mijn naam is Sjoera Dikkers, psycholoog en relatie- en gezinstherapeut. Ik heb veel verschillende dingen gedaan in mijn leven en heb sinds 2015 een praktijk specifiek gericht op stiefgezinnen in Haarlem. Naast therapie en coachinggesprekken doe ik onderzoek naar de relaties binnen het stiefgezin.


ZELF STIEFMOEDER

Ik heb zelf een samengesteld gezin, bestaande uit de drie kinderen van mijn man Jeroen en twee kinderen van mij. Hoewel mijn oudste dochter inmiddels studeert en op kamers woont hebben we vaak een huis vol.

 

ERVARINGSDESKUNDIGE

Alle fouten die je als stiefouder kan maken, heb ik al een keertje gemaakt of langs zien komen. Ook ik ben bekend met jaloezie, met ruzie over opvoeding, over omgang met ex-partners en spanning tussen de stiefkinderen en mij. Ik ken de vakanties waarin spanningen oplopen omdat alles onder een vergrootglas ligt als je eenmaal in een tentje in Frankrijk op elkaar bent aangewezen. Ik weet hoe het voelt wanneer er ruzie is tussen een van mijn stiefkinderen en mijn zoon en ik dan instinctief partij voor hem kies. Ik ken de dynamiek waar ik met mijn man in terecht kom als ik hem uitleg waar de ruzie tussen de kinderen volgens mij over ging. Hij kiest instinctief partij voor zijn kinderen. Dat is logisch.

 

SAMENGESTELD GEZIN VOELT COMPLEET

Maar wij kennen inmiddels ook de fijne avonden spelletjes doen of een film kijken. Ik weet ook hoe het is om uit te kijken naar de week waarop mijn stiefjes weer bij ons zullen zijn. Ons stiefgezin voelt voor mij inmiddels compleet. Het is anders dan ik verwacht had, maar ik kan volmondig zeggen dat het een enorme verrijking is waarvan ik dankbaar ben dat het op mijn pad is gekomen en dat het alle spanning meer dan waard was.

 

 

 

STIEFZAKEN

is aangesloten bij Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG) en van EFT Netwerk Nederland. Het kwaliteitsstatuut en het klachtenprotocol van de NVRG is van toepassing.

CONTACT

Wil je persoonlijk met mij kennismaken?
Neem contact op. Dan kijken wat we in jouw specifieke situatie kunnen bereiken.